Výživa v medicíně a dietetika
- Autoři:
- Vydal:
- Grada
Komplexně pojatá didaktická publikace, která na domácím knižním trhu zcela chybí. Je určena jak... Více
Anotace
Komplexně pojatá didaktická publikace, která na domácím knižním trhu zcela chybí. Je určena jak lékařům – dietologům, gastroenterologům a internistům –, tak dietologům nelékařům a studentům zejména těchto oborů. Kniha je celobarevná, bohatě dokumentovaná schématy, tabulkami a grafy. Již 11. vydání svědčí o kvalitách publikace a její uvedení na domácí trh lze očekávat s mimořádně pozitivním ohlasem… Publikace nás v úvodu obecné části seznámí s fyziologií příjmu potravy a s patofyziologickými procesy, které nastávají při různých onemocněních a které tento proces ovlivňují. V dalších kapitolách jsou probírány tyto poruchy u onemocnění jednotlivých systémů nebo nozologických jednotek (např. onemocnění zažívacího traktu; jaterní a žlučníkové poruchy; poruchy metabolické a látkové výměny; onemocnění ledvin; hypertenze; onemocnění srdce, pohybového aparátu, štítné žlázy, plic; neurologické poruchy a onemocnění; onemocnění kůže, očí; stomatologie; ORL oblasti; gynekologické poruchy a těhotenství; nádorová onemocnění. Další kapitoly jsou věnovány např. perioperační péči, transplantacím, vegetariánům apod.
Podrobnosti
| Autoři: | Heinrich Kasper |
|---|---|
| Vydavatel: | Grada |
| Vydáno: | 2015 |
| Počet stran: | 592 |
| Formáty: | |
| Velikost: | PDF (4 MiB) |
| ISBN: | 978-80-247-4533-6 |
| Jazyk: | Čeština |