Přejít na hlavní obsah
Proč se klepou řízky

Vladimír Mikeš

E-kniha Proč se klepou řízky - Vladimír Mikeš
Ukázka ke stažení

pdf2

Proč se klepou řízky

Autoři:
Vydal:
Dokořán
E-kniha 199 Kč
PDF (184 stran)

Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází...  Více

E-kniha  (PDF)

199 Kč

Ihned ke stažení ?

Jak číst e-knihu?

Anotace

Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí - od jejich chemického složení, přes důvod klepání řízků, až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným "éčka"), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.

Podrobnosti

Autoři:
Vydavatel: Dokořán
Vydáno: 2023
Počet stran: 184
Formáty: PDF
Velikost: PDF (399 kiB)
ISBN: 978-80-7675-086-9
Jazyk: Čeština

Kategorie