Přejít na hlavní obsah
Gastronomie českého středověku

Monika Černá-Feyfrlíková

E-kniha Gastronomie českého středověku - Monika Černá-Feyfrlíková
Ukázka ke stažení

pdf2 mobi epub

Gastronomie českého středověku

Autoři:
Vydal:
Grada
E-kniha 339 Kč
EPUB, MOBI, PDF (224 stran)

Zapomeňte na klišé barbarských bouřlivých hostin, při kterých se kosti hází přes ramena psům....  Více

E-kniha  (EPUB, MOBI, PDF)

339 Kč

Ihned ke stažení ?

Jak číst e-knihu?

Anotace

Zapomeňte na klišé barbarských bouřlivých hostin, při kterých se kosti hází přes ramena psům. Středověká gastronomie elit byla vysoce kultivovaná a vynikala velice důmyslnými recepty, jež využívaly luxusních surovin, které dnes znovu pracně objevujeme. Patří mezi ně například mandlové mléko, rýžová mouka, konopný olej, ale i exotická pozapomenutá koření, jež byla dříve žádanou součástí luxusnějších pokrmů, které si s pomocí této kuchařky můžete doma sami uvařit. Poodhalí vám mimo jiné také, co stálo za úspěchem středověkých kuchmistrů a jakým způsobem probíhaly bankety na nejprestižnějších panovnických dvorech. Kniha má velký počet nových (dosud nepublikovaných) receptů, velké množství skvělých fotografií, podrobnější výklad k tradičním surovinám a nové výsledky archeologických výzkumů, které upřesňují nebo dokonce mění naše představy o středovém způsobu života. Nalezněte znovu fascinující chutě naší minulosti a pochutnejte si!    

Podrobnosti

Autoři:
Vydavatel: Grada
Vydáno: 2024
Počet stran: 224
Formáty: EPUB, MOBI, PDF
Velikost: EPUB (16 MiB), MOBI (25 MiB), PDF (11 MiB)
ISBN: 978-80-271-3829-6
Jazyk: Čeština

Kategorie