Přejít na hlavní obsah
Kouzlo fermentace s plísní koji

Jeremy Umansky, Rich Shih

E-kniha Kouzlo fermentace s plísní koji - Jeremy Umansky, Rich Shih
Ukázka ke stažení

pdf2

Kouzlo fermentace s plísní koji

Autoři:
Vydal:
Alferia
E-kniha 509 Kč
PDF (352 stran)

Koji alias Aspergillus oryzae či česky kropidlák rýžový není jen tak ledajaká plíseň. Nejenom že...  Více

E-kniha  (PDF)

509 Kč

Ihned ke stažení ?

Jak číst e-knihu?

Anotace

Koji alias Aspergillus oryzae či česky kropidlák rýžový není jen tak ledajaká plíseň. Nejenom že patří do skupiny těch ušlechtilých, její vůně i chuťové vlastnosti z ní dělají nekorunovanou královnu této kategorie. V Japonsku koji dokonce prohlásili za svou národní plíseň. Je to pochopitelné. Nebýt koji, nebylo by ani miso, ani saké. Šéfkuchaři Jeremy Umansky a Rich Shih v Kouzlu fermentace s plísní koji nabízejí ucelený pohled na tradiční způsoby využití koji i přehled moderních receptů z celého světa. Naučí vás, jak pomocí této ušlechtilé plísně urychlit zrání uzenin, sýrů a dalších fermentovaných potravin. Koji posune vaše pokusy s kvašením na úplně jinou úroveň a otevře vám novou dimenzi fascinujících chutí a vůní. V Kouzlu fermentace s plísní koji najdete: • Předmluvu autora bestsellerů o kvašení Sandora Katze (Umění fermentace). • Nejmodernější techniky pěstování koji a metody, díky kterým si s jeho pomocí upravíte nespočet různých potravin. • Informace o vybavení a přípravě kuchyně pro práci s koji. • Více než 35 receptů na omáčky, pasty, kvašené dobroty a alkohol, mezi nimiž vynikají například koji popcorn, pečená miso dýně, korejské makgeolli či žitný chléb s amazake.

Podrobnosti

Autoři:
Vydavatel: Alferia
Vydáno: 2023
Počet stran: 352
Formáty: PDF
Velikost: PDF (472 kiB)
ISBN: 978-80-271-1342-2
Jazyk: Čeština

Kategorie