Přejít na hlavní obsah

Česká kuchařka 24. Třeboňské speciality

Kniha Česká kuchařka 24. Třeboňské speciality

Pouze toto vydání

53 Kč

Pouze toto vydání

89 Kč

Poslední letošní putování po regionálních kuchyních v rámci projektu Blesk Extra Česká kuchařka nás zavede do jižních Čech, konkrétně na Třeboňsko. Město Třeboň a jeho okolí se svou rybniční soustavou je jednou z nejhezčích oblastí naší republiky. Proto ji každoročně navštíví tisíce turistů, kteří obdivují například třeboňský zámek, zdejší půvabné náměstí, slatinné lázně, řeku Lužnici a další přírodní a historické zajímavosti. Pokud jde o gastronomii, zamířit by sem měl každý, kdo miluje sladkovodní ryby. Proto první část naší kuchařky přináší 30 skvělých receptů z kapra, štiky, candáta či lína. Ochutnejte pikantní kapří polévku, zadělávanou rybí polévku, kapra pána z Rožmberku, candáta se špenátem, plněnou štiku a jiné dobroty. V dalších částech pak najdete polévky, například jihočeskou puckovou nebo ovesnou kulajdu, chuťovky, hlavní chody s masem i bez, moučníky a dezerty. A jelikož za několik týdnů zaklepe na dveře advent, přidali jsme i několik receptů na vánoční cukroví.


Podrobnosti

Publikováno: 20.10.2025
Počet stran: 132
Formát: Digitální a tištěné vydání
Kategorie: Knihy