Česká kuchařka 24. Třeboňské speciality
Pouze toto vydání
Pouze toto vydání
Poslední letošní putování po regionálních kuchyních v rámci projektu Blesk Extra Česká kuchařka nás zavede do jižních Čech, konkrétně na Třeboňsko. Město Třeboň a jeho okolí se svou rybniční soustavou je jednou z nejhezčích oblastí naší republiky. Proto ji každoročně navštíví tisíce turistů, kteří obdivují například třeboňský zámek, zdejší půvabné náměstí, slatinné lázně, řeku Lužnici a další přírodní a historické zajímavosti. Pokud jde o gastronomii, zamířit by sem měl každý, kdo miluje sladkovodní ryby. Proto první část naší kuchařky přináší 30 skvělých receptů z kapra, štiky, candáta či lína. Ochutnejte pikantní kapří polévku, zadělávanou rybí polévku, kapra pána z Rožmberku, candáta se špenátem, plněnou štiku a jiné dobroty. V dalších částech pak najdete polévky, například jihočeskou puckovou nebo ovesnou kulajdu, chuťovky, hlavní chody s masem i bez, moučníky a dezerty. A jelikož za několik týdnů zaklepe na dveře advent, přidali jsme i několik receptů na vánoční cukroví.
Podrobnosti
| Publikováno: | 20.10.2025 |
|---|---|
| Počet stran: | 132 |
| Formát: | Digitální a tištěné vydání |
| Kategorie: | Knihy |